Bedrijfsgegevens

Naam: Van Kol Friture
Contactpersoon: Ellen van Kol
Website: www.vankolfriture.nl
grafisch ontwerp

Wensen

  • Grafisch ontwerp menukaart
  • Design flyer
  • Concept, grafisch ontwerp & ontwikkeling website

 

Input opdrachtgever

Het logo bestond al en was inmiddels een begrip in Puiflijk. Hier hoefden we niets meer aan te veranderen. Buiten het logo, bestond er niets van een huisstijl. De kleuren in het grafisch ontwerp heb ik op het logo gebaseerd.

De wens bestond naar het grafisch ontwerp van een flyer voor een evenement, luxe menukaarten (gedrukt en digitaal) en een website. Ellen wilde vooral dat de snackbar op een elegante manier zou worden gepresenteerd. Haar liefde voor het ambacht en de kracht van haar smaakvolle lekkernijen moesten duidelijk naar voren komen.

 

Drukwerk grafisch ontwerp

Flyer
De flyer was het eerste ontwerp waar ik mee aan de slag mocht. Hierin was het dus nog erg zoeken naar een passende kleurpalet voor Van Kol. Dit wijkt dus ook iets af van de overige uitingen, met als basiskleur nog wel antraciet. Steunkleur hier is bordeaux-rood, wat het geheel van het grafisch ontwerp extra pit geeft. De informatie duidelijk in blokken verdeeld om de aandacht per onderdeel te sturen.

Menukaart
Luxe en elegant mocht deze worden. Ellen wilde niet een standaard wegwerp-flyertje op de toonbank, Dit is de reden dat ik koos voor een zogenaamd DIN lang formaat, met enkele vouw. Het ontwerp is op 300 gram papier gedrukt. Hierdoor is het dun genoeg om een vouw in aan te brengen en stevig genoeg om met die vouw rechtop te laten staan. De matte afwerking met lichte glans op de foto’s, gaf het geheel een mooie finish. Steunkleur hier is gebracht naar het geel uit het logo, weer op basis van het cleane wit en het chique antraciet.

 

Webdesign

We willen de klanten van Van Kol Friture met de website overhalen om een lekker patatje te komen halen. Daaruit zag ik 3 doelen:

  • Uitstraling (ik voel me in deze omgeving thuis);
  • Aantrekkelijke fotografie van gerechten (kwaliteit waar ik van ga watertanden);
  • Duidelijke contactinformatie (ik wil nu wat halen).

Begin met mooie sfeerfoto’s en pakkende tekst om de aandacht van de klant te trekken. Deze zou je om de zoveel tijd kunnen aanpassen naar actualiteit. Daaronder het stuk “Over Van Kol” kort gehouden, want het wordt gauw overbodig voor de klant. Dan volgt de presentatie van goudgele frietjes en smaakvolle maaltijdsalades. De kwaliteit waar ze voor staat op foto’s laten zien. Dit heb ik met de top-pick van de menukaart gecombineerd bovenaan de pagina. Mensen hebben keuzestress, dus geven we niet te veel info. Mochten ze alles willen lezen, kunnen ze daarvoor de menukaart in PDF op de website aanklikken.

Flyer
Verder hebben we het nog over acties gehad, heel sterk. Ik heb die ook mooi naar voren gebracht op de site (wat Ellen ook kan blijven updaten). En dat visueel uitvergroten, waarin ik haar heb geholpen. Verder contactgegevens, contactformulier en een GoogleMaps kaartje. De teksten zijn in samenwerking met één van onze commercieel schrijvers tot stand gebracht.

 

Reactie opdrachtgever

Wow, goed bezig! Mooi idee ook zo voor de menukaart, hou er van!


Flyer

kol friture flyer drukwerk grafisch ontwerp design

 


Menukaart

menukaart kol friture drukwerk grafisch ontwerp design flyer foldermenukaart kol friture drukwerk grafisch ontwerp design flyer folder menukaart kol friture drukwerk grafisch ontwerp design flyer folder

 


Website

webdesign website van kol friture

 


Copyright © Guido de Gooijer | Alle rechten voorbehouden