Bedrijfsgegevens

Naam: Radiologics
Contactpersoon: Ernst-Jan den Dekker
Website: www.radiologics.nl 

 

Wensen

  • Concept & grafisch ontwerp logo en huisstijl
  • Grafisch ontwerp visitekaartjes en digitaal correspondentiemateriaal
  • Grafisch ontwerp en ontwikkeling website

 

Input opdrachtgever

Over Radiologics
Radiologics is werkzaam in de Zorg-ICT, met name op het gebied van PACS. Zij adviseert bij de integratie van de bestaande informatiesystemen. Denk daarbij in de hoek van röntgen of MRI.

Het is Radiologics’ missie om de klant goed te informeren. Alle informatie veilig en eenvoudig in één systeem onderbrengen.

Naast consultancy, bemiddelt Radiologics bij de aanschaf van hardware. Ook de levering hiervan neemt zij voor haar rekening. Radiologics zorgt voor plaatsing en inrichting van de werkplek van de radioloog.

 

Wensen 
Ernst-Jan zocht hulp voor het grafisch ontwerp van zijn bedrijf Radiologics. Initieel had hij hiervoor een logo en website nodig. Later kwamen ook het grafisch ontwerp van visitekaartjes en briefpapier aan bod.

Verder houdt  Ernst-Jan van strak, formeel, masculine vormen, recht, modern, clean, hightech.
De wens was om de hoofdkleur (donker)blauw met als steunkleur oranje aan te houden. Deze steekwoorden waren de basis voor het grafisch ontwerp van het logo en de complete huisstijl (en website).

 

Traject

Samen met Ernst-Jan ben ik vrij vlot van start gegaan. Voor de site moesten commerciële teksten worden geschreven. Van interview tot geaccordeerde revisie waren we minder dan 7 dagen bezig. Simultaan verliep het grafisch ontwerp van het logo en de wireframing van de website.

Deze concepten werden voorgelegd aan Ernst-Jan, waarbij we voor het grootste deel op de juiste koers bleken te liggen. Vervolgens de correcte afwerking van het grafisch ontwerp van het logo. Daarna de vertaling van wireframe naar aantrekkelijk webdesign.

Een laatste stap was de vertaling naar passend briefpapier. De kaartjes, digitaal brief- en factuurpapier. Hiervoor volgde eveneens een passend grafisch ontwerp. Kers op de taart: de e-mail handtekening.

Afsluitend de juiste nazorg die je van ons kan verwachten. Onder het genot van een kop koffie is het project uitgebreid nabesproken. De gedrukte kaartjes zijn overhandigd en ik heb Ernst-Jan vlot en moeiteloos door het managementsysteem achter de website heen geloodst.

Mede dankzij de prettige communicatie en het snelle schakelen met Ernst-Jan, is dit project in de recordtijd van 37 dagen volledig opgeleverd!

 

Motivatie grafisch ontwerp

De kleurkeuze wordt hieronder kort beschreven. Crème-wit heb ik gekozen om het wit vooral op schermen minder hard te laten springen (leest prettiger). Dit is ook de reden dat ik voor donkergrijs koos als tekstkleur. Verder geeft de crème ook een vorm van luxe mee in het grafisch ontwerp.

 

Website

De site an sich mocht klinisch, strak, fris, professioneel en modern aandoen. Dit heb ik weten te vatten met de strakke vormen en frisse foto’s in het grafisch ontwerp. Je zal hieronder een licht verschil kunnen zien tussen wireframe en design. Met name in het grafisch ontwerp van de tekst. Initieel koos ik voor wat hardere, dikkere lijnen en een centrale uitlijning met subkoppen tussen lijntjes. Dit voelde niet fris en professioneel genoeg: back to the drawingboard! De uitlijningen zijn nu vanaf links en alle tekst wordt gedragen door een slanker lettertype.

Logo

Het grafisch ontwerp van het logo is strak, krachtig, simpel. Herkenbaar, weinig poespas. De hoofdkleur blauw, met een hint van steunkleur in het oranje stipje. De O is een gestileerde (CT-)scanner, een stuk hardware wat communiceert met de software van Radiologics. Nadruk ligt op RADIO. Logics staat in zachter grijs om het ook esthetisch net wat spannender te maken. Verder basic, rechte, masculine vormen en een frisse, professionele finish.

Visitekaartje

Qua visitekaartje hebben we in het grafisch ontwerp gespeeld met verschillende toepassingen voor de QR-code. Achterkant, voorkant, plekken, lijntje, kleuren etc. De voorkant werd erg druk, dus uiteindelijk is er voor gekozen om de meeste informatie naar de achterkant te verschuiven. De code houdt ten slotte toch alle informatie in zich die nodig is. Ook de achterkant is mooi afgewerkt met het diepe blauw, het logo en de slogan. Onderaan de voor- en achterkant heel subtiel een klein balkje in huisstijlkleur.

 

Uitdagingen

Radiologics werkt nauw samen met ChipSoft. Ernst-Jan was zich ervan bewust dat de kleurcombinatie die hij wilde (donkerblauw met oranje) dezelfde is als die van ChipSoft. Dat creëerde de uitdaging om Radiologics een duidelijk eigen uitstraling mee te geven. Ik heb gezocht naar een kleur blauw die dieper is en een oranje die wat zachter staat. Vervolgens dit op alle materialen en de website laten dragen door een crème-wit.

Kleurprofiel kleur radiologics chipsoft huisstijl logo grafisch ontwerp design

Daarnaast wilde Ernst-Jan een QR-code tonen op het visitekaartje. Voor mij was dit een primeur qua grafisch ontwerp in drukwerk. Verder onderzoek heeft mij veel over QR-codes en haar toepassingen geleerd. Wat je hier allemaal aan informatie in kan verwerken, tot hoe klein dit nog op drukwerk acceptabel en scanbaar is. Wist je bijvoorbeeld dat je de blokken in elke gewenste kleur kan opmaken, zonder dat dit afdoet aan de effectiviteit van de code? Wellicht iets voor jou om te overwegen, als je nadenkt over een nieuw visitekaartje. Ik vind het altijd leuk om daar even met je over te sparren!

 

Reactie opdrachtgever

De samenwerking met Guido verliep uiterst voorspoedig. In een zeer compacte periode heeft Guido mijn volledige grafisch ontwerp gerealiseerd. Voor zowel mijn website, logo en alle klantdocumenten. Het design is krachtig, modern, professioneel en sluit perfect aan bij wat ik voor ogen had. Guido communiceert helder en legt zaken goed uit. Hij luistert vooral heel goed naar de wensen van de klant. Ik beveel het van harte aan!

 


 

Logo

Logo radiologics huisstijl grafisch ontwerp design

 


 

Correspondentiemateriaal

Briefpapier offerte offertepapier correspondentie radiologics huisstijl logo drukwerk grafisch ontwerp designBriefpapier offerte offertepapier correspondentie radiologics huisstijl logo drukwerk grafisch ontwerp design


 

Visitekaartjes

visitekaartjes radiologics huisstijl logo qrcode drukwerk grafisch ontwerp design visitekaartjes radiologics huisstijl logo qrcode drukwerk grafisch ontwerp design

 


 

Website

Stock fotografie foto radiologics huisstijl logo drukwerk grafisch ontwerp design

 

WireframeWireframe website radiologics

 

Webdesign Webdesign website radiologics

 

Resultaatwebsite webdesign radiologics finished product

 

Mobile-friendly

Responsive mobile website webdesign radiologics navigation menu

 


Copyright © Guido de Gooijer | Alle rechten voorbehouden