Bedrijfsgegevens

Naam: Nederick
Contactpersoon: Erick van der Spek
Website: www.nederick.nl
bedrijfslogo

Wensen

• Grafisch ontwerp bedrijfslogo
• Concept, grafisch ontwerp & ontwikkeling website

 

Input opdrachtgever

Voor Erick heb ik al eerder een ander mooi ontwerp mogen maken: Partyverhuur Haarlem. Om die reden kenden wij elkaar goed en liep de communicatie soepel. De input voor Nederick was vrij summier. Erick wilde een eenvoudige one-pager met een frisse update van het bestaande bedrijfslogo. De naam stond al vast: Nederick, een samenvoeging van zijn eigen naam en Nederland. Ook was de wens om er een konijn in te verwerken. Daar had hij verder enkel een emotionele reden voor, geen verdere link met de werkzaamheden.

 

Bedrijfslogo

Erick leverde mij de eerste opzet die door een andere partij was ontworpen. Hij was blij met de gedachte, maar niet met de uitvoering van het bedrijfslogo. Een moderner jasje dus. Het konijn bleef globaal dezelfde vorm, in een modern flat design. Ik gaf het een kleurschakering voor harmonie in de huisstijl en een frisse, lichte vorm. Het konijn kijkt nu naar het bedrijfslogo, niet ervan af.

Erick wilde een sierletter houden. Voor meer kracht, maakte ik de lijnen rechter en korter. Zo ook in het konijn zelf. Haar rondingen worden hoeken. Pay-off kleiner los gezet van de naam. Subtiele verandering van kapitaal naar klein-kapitaal, voor rust en klasse. Als laatste met de kleur een knipoog naar de speling in het woord en het oranje wijst naar Nederland. Twee varianten, voluit geschreven en een compactere versie.

 

Website

Verder was Erick op zoek naar een website. Basic met weinig extra’s. Een eenvoudige one-pager was de wens. Informatie over het bedrijf, aanbod van diensten en een contactformulier. Dit alles in een mobile-friendly jasje gestoken met de krachtige kleuren die zijn gebruikt voor het bedrijfslogo. Als extra steunkleur is gewerkt met antraciet: geeft het geheel ook rust en die chique uitstraling. Iconen begeleiden de tot lezen uitnodigende blokken tekst, welke met de hulp van een van onze commercieel schrijvers tot stand is gebracht.

 


 

Bedrijfslogo

Logo nederick huisstijl grafisch ontwerp design oudLogo nederick huisstijl grafisch ontwerp design

 


 

Website

webdesign website nederick

 


Copyright © Guido de Gooijer | Alle rechten voorbehouden