Bedrijfsgegevens

Naam: Minerva Hoortechniek
Contactpersoon: Leon van der Meer
Website: www.minervahoortechniek.nl
logo maken

Wensen

  • Logo maken
  • Huisstijl realiseren
  • Ontwikkeling visitekaartjes, briefpapier en enveloppen
  • Ontwerp advertenties, blisterkaarten en raambestickering
  • Ontwerp brochure
  • Ontwikkeling huisstijlgids

Input opdrachtgever

Een nieuw audiciensbedrijf dat zich gaat vestigen in een gezondheidscentrum in het westen van Nederland. Hier voor wil ik een logo maken. Daarnaast ook een passende huisstijl. Het visitekaartje moet gevouwen zijn, met binnenin ruimte voor het noteren van 8 afspraken. Aan onderzijde van het briefpapier ruimte voor de bedrijfsgegevens. Blauw en grijstinten vind ik mooi, absoluut geen rood. Verder wil ik geen afbeeldingen waar een oor in zit. Ik wil niet meer dan twee kleuren.

 

Motivatie voor het logo maken

Uiteraard is er gewerkt vanuit de heldere input van Leon. Gekozen is voor een helm op een schild: beide instrumenten uiteraard verwijzend naar de Romeinse godin Minerva. Ik wilde alles behalve cliché zijn. Dus geen abstract oor in het logo maken. Verder is het design vrij chique en rustig gelaten, om het een wat meer luxe look en feel te geven. Ook koos ik om die reden voor een volle sierletter. Onderschrift met een duidelijke, slanke pay-off in zwarte kapitalen.

 

Huisstijl in het drukwerk

Een logo maken voor Minerva was een erg leuke opdracht. Vooral omdat ik heb in mythologie. Hier lag dus een link. Vertalen naar het drukwerk deed ik met een klinische uitstraling in het achterhoofd. Dan denk je al snel aan schoon wit en fris blauw. Het geheel wordt gedragen door wit. Afwerking door blauwe balken waarin bedrijfsinformatie kan worden getoond. Een samenspel tussen de strakke rechte vormen van de balken en de ronde vorm van het schild.

Zelf ook zo’n logo maken? Neem eens contact op!

 

Reactie opdrachtgever

Ik heb deze opdracht uitgezet bij meerdere ontwerpers en Guido’s ontwerp sprong er uit. Dit door zijn originaliteit en professionaliteit. De communicatie verliep soepel. Zijn snelle en flexibele wijze van werken waren erg prettig.

 

minerva logo huisstijl presentatie

 


Concept & inspiratie

minerva logo huisstijl schetsminerva sfeerfotos logo blokkenminerva sfeerfotos logo banner

 


Huisstijl

minerva stijlgids kleur styleguide huisstijl logo lettertype fontminerva huisstijl visitekaartjes drukwerk logo brochures styleguide voucher briefpapierminerva huisstijl visitekaartjes drukwerk logo voucher briefpapier compilatieminerva brochure magazine drukwerk grafisch ontwerp


Praktijk toepassingen

minerva huisstijl visitekaartjes drukwerk logo brochures praktijk stickers bestickeringminerva huisstijl visitekaartjes drukwerk logo brochures praktijkminerva huisstijl visitekaartjes drukwerk logo brochures praktijkminerva labels verpakking drukwerk grafisch ontwerp

 

 


Copyright © Guido de Gooijer | Alle rechten voorbehouden