Bedrijfsgegevens

Naam: Heinerman Tennis
Contactpersoon: Christian Heinerman
Website: www.heinermantennis.nl
infographic

 

Wensen

• Ontwerp logo
• Ontwerp & ontwikkeling bedrijfsbrochure
• Infographic ontwerp

 

Input opdrachtgever

Graag een beeldmerk dat modern is en in meerdere omgevingen. Daarbij vind Christian het belangrijk dat het logo zijn unique selling points uitstralen:

  • Kwaliteit
  • Ontzorgen
  • Gezelligheid / fun
  • Sportiviteit
  • Voor iedereen

Verder liet hij zich graag verrassen door iets origineels / creatiefs.

Heinerman Tennis wilde zich zelf professioneler gaan profileren en zich op nieuwe doelgroepen gaan richten. Met name business to business. Voor deze strategie wilde Christian graag brochures inzetten. Brochures met net die luxe uitstraling die hij wenst uit te dragen. Het idee achter de brochure is om mensen kort te enthousiasmeren. Vervolgens contact opnemen: een hoge call to action dus.

 

Motivatie ontwerp logo

Met het oog op de hiervoor genoemde USP’s, gingen we op zoek naar een sterke uitstraling. De herkenbaarheid van tennis wilden we niet uit het oog verliezen. Vandaar bleven we bij de herkenbare vorm van de tennisbal. Daarbij was vooral de uitdaging om het speels en professioneel te houden. Na veel schetsen, kwam uiteindelijk onderstaand ontwerp hier uit. De standaard kleuren die je terug kunt vinden op de tennisbaan staan centraal. Dit vergezeld van een robuust, sterk en professioneel letterlogo.

Motivatie ontwerp infographic & brochure

Het leek me goed om in de brochure per pagina een uitleg over de diensten van Heinerman Tennis te geven. Dit ingeleid met een infographic waarin wordt ingegaan op de behoefte voor deze diensten. Deze infographic spreekt aan, maakt het luchtig en is aantrekkelijk genoeg om kort aan te sporen te gaan lezen. Iemand triggeren om een kleine quiz te nemen en er achter te komen wat de specifieke wensen zijn op dit vlak. Het besluit is gevallen op 12 pagina’s. Het mag lekker uit nodigen om het te lezen over Heinerman Tennis. Daarnaast moet ook niet een volledig handboek worden. Net genoeg om de mensen te prikkelen contact op te nemen voor een proefles of een uitje. Verder is de achterkant voorzien van een transparant mapje waarin een visitekaartje kan worden geschoven.

 

Logo

 Logo heinerman huisstijl grafisch ontwerp design schetsenheinerman logo huisstijl presentatie

 


Infographic

heinerman huisstijl magazine brochure bedrijfsbrochure closeup bladeren cartoon infographicheinerman huisstijl magazine brochure bedrijfsbrochure closeup infographic cartoon spread

 


Brochure

heinerman huisstijl magazine catalogus brochure bedrijfsbrochure closeup compilatieheinerman huisstijl magazine brochure bedrijfsbrochure closeup bladeren cartoon infographicheinerman huisstijl magazine brochure bedrijfsbrochure closeup bladeren cartoon infographic

 

 


Copyright © Guido de Gooijer | Alle rechten voorbehouden