Bedrijfsgegevens

Naam: Nederick
Contactpersoon: Erick Pater
Website: www.nederick.nl

 

Wensen

• Ontwerp logo
• Ontwerp & ontwikkeling website

 

Input opdrachtgever

De input was vrij summier. Erick wilde een eenvoudige one-pager met een frisse update van het logo. De naam stond al vast: Nederick, een samenvoeging van zijn eigen naam en Nederland. Ook was de wens om er een konijn in te verwerken. Daar had hij verder enkel een emotionele reden voor, geen verdere link met de werkzaamheden.

 

Motivatie ontwerp

Logo
Er werd mij een schets geleverd (zie hieronder) van de eerste opzet die door een ander werd gedaan. Erick was blij met de gedachte, maar niet met de uitvoering. Dus ging ik aan de slag met de beschikbare onderdelen om het geheel in een moderner jasje te steken. Het konijn heb ik globaal dezelfde vorm gelaten, met een kleurschakeling erin om nog duidelijker te maken wat voor figuur het voorstelt. Verder zorgt die kleur ook voor harmonie in de huisstijl en een wat frissere en minder zware vorm. Verder heb ik het konijn naar binnen laten kijken, naar het logo toe. Je ziet direct wat dit doet met de stabiliteit van het geheel. Erick hield van de sierletter, ik was echter van mening dat dit iets krachtiger kon. Ik heb dus het idee van een schreef vastgehouden, maar de lijnen meer staccato en kort gehouden; de lijnen zijn minder rond. Die transformatie heb ik ook teruggebracht in het konijn. Haar rondingen zijn krachtiger hoeken geworden, waarin we meer naar een modern flat of material design gaan. Pay-off is kleiner en meer los gezet van de naam. Subtiele verandering van kapitaal naar klein-kapitaal, wat het geheel wat meer rust en klasse geeft, afgewerkt met een afscheidingslijn. Als laatste met de kleur een knipoog naar de woordspeling in het woord en het oranje wijst naar Nederland. Twee varianten, voor wanneer de naam voluit kan worden geschreven en wanneer een compacter beeldmerk beter volstaat.

 

Website
Basic en weinig extra’s. Een eenvoudige one-pager was de wens. Basis informatie over het bedrijf, aanbod van diensten en een contactformulier. Dit alles in een mobile-friendly jasje gestoken met de krachtige kleuren die zijn gebruikt voor het logo. Als extra steunkleur is gewerkt met antraciet: geeft het geheel ook rust en die chique uitstraling. Iconen begeleiden de tot lezen uitnodigende blokken tekst, welke met de hulp van een van mijn commercieel schrijvers tot stand is gebracht.

 


 

Logo

 


 

Website

 

 


Copyright © Guido de Gooijer | Alle rechten voorbehouden