Bedrijfsgegevens

Naam: Lidl
Hoofd reclame-afdeling: Jonas Braun
Website: www.lidl.nl

 

Werkzaamheden

  • Ontwerp nieuwe grafische thema’s & stijlen
  • Creatief DTP van huis-aan-huis folders & POS-materiaal
  • Ontwerp Grillmeister 2010 thema plus vertaling daarvan naar filiaal cutouts, brochures, promotie materiaal en website
  • Cartoons geïllustreerd en gedigitaliseerd voor Sinterklaas en Kerst 2010, plus vertaling daarvan naar filiaal cutouts, brochures, promotie materiaal en website
  • Restyling interne nieuwsbrief

 

Input werkgever

Bij Lidl wordt het gros vertaald vanuit een zeer uitgebreide en beschermde internationale huisstijlgids. Het zoeken naar de eigen input qua creativiteit was dus een uitdaging. Daarbij werd voor Sinterklaas 2010 de wens uitgesproken om het landelijke POS thema aantrekkelijk aan te kleden, vooral voor het jonge publiek.

 

Motivatie ontwerp

De creatieve slag lag dus in details, spelen met curves in kaders overlapt door vrijstaande studio-fotografie en pure hardcore desktop publishing. Verder zijn de cartoons bijvoorbeeld vanuit conceptschets tot aanlevering bij de drukker door mij gerealiseerd. Vanuit stickfigures heb ik gezocht naar dynamische houdingen en uitdrukkingen die kinderen aanspreken, een Disney insteek. Schetsen zijn gescant, digitaal nabewerkt en ingekleurd, afgewerkt, om vervolgens na een paar maanden oog in oog met ze te staan in m’n plaatstelijke supermarkt. En dat in elke supermarkt in Nederland. Een geweldige ervaring.

 

Reactie werkgever

Guido is een vormgever die in staat is om conceptueel eigenlijk altijd een additioneel perspectief te vinden. Daar kunnen soms hele originele en geslaagde dingen uit voortkomen. Hij heeft talent, gevoel voor stijl en doorzettingsvermogen, plus het juiste karakter.

 

 klant_lidl_logo

 


Illustraties thema Sinterklaas & Kerst

klant_lidl_01

klant_lidl_02b klant_lidl_03

klant_lidl_04

klant_lidl_10

klant_lidl_11


Folders & POS-materiaal (DTP)

klant_lidl_06

klant_lidl_05

klant_lidl_08

klant_lidl_09

klant_lidl_07

 


Copyright © Guido de Gooijer | Alle rechten voorbehouden